سرپرست سفارت ایران در کابل: از هنر‌های تجسمی در افغانستان حمایت می‌کنیم + فیلم درخواست انجمن دوستی ایران و افغانستان برای توقف «رفتار تبعیض‌آمیز» علیه مهاجران محرومیت ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی از آموزش به دلیل کاهش کمک‌های آمریکا هیئت طالبان برای شرکت در نمایشگاه «ایران اکسپو» عازم تهران شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بلومبرگ از تصمیم روسیه برای تقویت روابط خود با طالبان خبر داد قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراف یک فرمانده سابق طالبان به گروگان‌گرفتن روزنامه‌نگار آمریکایی قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟
سرخط خبرها

تماشای رنج دیگران | وقتی یک عکاس خبری رسالت‌ خود را فراموش می‌کند

  • کد خبر: ۹۲۷۱۷
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
تماشای رنج دیگران | وقتی یک عکاس خبری رسالت‌ خود را فراموش می‌کند
انتشار ویدئوی گفتگو‌ی عکاس ایرانی با مادر افغانستانی درباره فروش کودک‌اش واکنش‌های زیادی را در فضای مجازی به همراه داشت.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ عکاسی خبری یکی از ژانر‌های مهم در دنیای عکاسی است که در چند دهه اخیر نقش زیادی در روایت واقعی اتفاقات داشته و براساس تعریفی که از آن ارائه شده است؛ عکاسان خبری، همان نویسندگان مقاله و مخبران خبر به وسیله تصویر یا همان عکس هستند. عکاسان خبری در ایران هم نقش مهمی در ثبت اتفاقات مهم تاریخی مثل انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بلایای طبیعی داشته اند.

تحولات مهم سیاسی و اجتماعی در افغانستان باعث شده است که این کشور به یکی از مهم‌ترین جغرافیا‌ها برای عکاسان خبری دنیا تبدیل شود. کشوری که در چهاردهه اخیر دستخوش تحولات سیاسی و جنگ‌های مختلف بوده و در طول این سال‌ها عکس‌های مهمی از آن کشور ثبت و منتشر شده است.

در طول سال‌های گذشته، عکاسان ایرانی زیادی به افغانستان سفر کردند و با ثبت عکس‌هایی از رنج و درد مردم مظلوم این کشور، سهم مهمی در انعکاس واقعی اتفاقاتی که در آن جغرافیا در حال وقوع بود، داشته اند.

پس از آنکه طالبان دوباره در افغانستان به قدرت رسیدند، عکاسان ایرانی اولین افرادی بودند که برای پوشش اتفاقات به هرات، کابل، پنجشیر و شهر‌های دیگر این کشور سفر کرده اند و عکس‌های آن‌ها به منبعی مهم برای آگاهی از وضعیت امروز مردم افغانستان تبدیل شد.

تماشای رنج مردم افغانستان که این روز‌ها به دلیل وضعیت اقتصادی نابسامان آن کشور از شرایط خوبی برخوردار نیستند، باعث شد که بعضی عکاسان با فراموش کردن رسالت واقعی خود که ثبت اتفاقات و تلاش برای اطلاع رسانی صحیح از وضعیت مردمی است که تحت تأثیر سیاست‌های نادرست قرار گرفته اند و برای حل مشکلات اقتصادی خود ناچار هستند تا فرزندان خود را به دیگران بفروشند، به سوژه یکی از این عکاسان تبدیل شد و متأسفانه غفلت این عکاس و انتشار ویدئویی از این اتفاق با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی مواجه شد.

تماشای گفتگو با مادری که قصد داشته از روی ناچاری فرزند خود را بفروشد، رنج زیادی را به قلب انسان وارد می‌کند.

«بهروز مهری» عکاس صاحب نام ایرانی در واکنش به این ویدئو نوشته است: «ویدئویی که یلدا معیری منتشر کرد، سقوط اخلاقی و حرفه‌ای یک انسان و عکاس خبری است. پس از گذشت ۲ روز ایشان حتی حاضر به عذرخواهی هم نشده است. در این شرایط انجمن صنفی عکاسان مطبوعات باید اظهارنظر کند و درباره ادامه عضویت وی تصمیم بگیرد تا شاید شاهد تکرار چنین رفتار‌های غیرانسانی نباشیم.»

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->